למרות החול בשיער והמלח בעיניים- תופעת הגלישה בישראל הולכת וגוברת . כמה זה עולה לנו ? איפה הכי כדאי לגלוש? כל התשובות פה בפנים
מאת: ורוניקה בוגוש
בעשרים השנים האחרונות תופעת ה"גולשים" המוכרת לנו משעות רבות של צפייה בסרטים וסדרות על חופי הוואי ואוסטרליה – הגיעה עד לחופי הארץ .בישראל, הם המתאים ביותר לגלישה הוא הים התיכון , כמו כן , יש מספר רב של חופים המוגדרים כחופי גלישה , החופים הפופולריים ביותר הם חוף הילטון בתל אביב וחוף קונטקי בנתניה.
למרות שזה נראה קל , כל גולש וגולשת מתמודדים עם בעיות רבות תוך כדי הגמשת החלום- להיות גולש טוב יותר, או סתם בשביל התחביב. למרות החופרים המוגדרים – יש גולשים רבים הבוחרים לגלוש בתנאי אקסטרים, בנקודות גלישה שלא מוגרות כחופי גלישה בעיריות השונות ,בכך לוקחים על עצמם את האחריות לשמור על המתרחצים בים- תוך כדי ניסיון לשמור על עצמם.יחד עם הסיכון שדבר, המון גולשים- במיוחד בני נוער- בוחרים להמשיך לגלוש כנגד החוק .
אז איך יודעים שיש גלים ? בישראל קיים אתר בשם Xwave, בו ניתן לצפות ב"נייבי" -תחזית גלים – שמתייחס לגובה הגלים בחופי הארץ .
ענף הספורט , כמו ענפי ספורט אחרים – דורש השקעה רבה ,
לא רק בזמן אלא גם השקעה פיננסית רבה . מחירי הגלשנים למתחילים נעים בין 1,200-2,000 ש"ח . עלות חליפת גלישה טרמית לימי החורף הקרים לעיתים עוברת גם היא את אלף השקלים – אבל דבר זה כבר תלוי במותג ובסוג החליפה . התחזוק של הגלשן והציוד הנלווה אליו- דורשים גם הם השקעה רבה מאוד. קיימות דרכים רבות ללמוד לגלוש, חלק מהגולשים בוחרים ללמוד עצמאית , וגולשים הבוחרים בלקיחת מדריכי גלישה או קייטנת וחוג גלישה.
קיימים גלשנים בעלי כישרון טיבעי, אך במקביל אליהם קיימים גולשים שלוקח להם בין חודשיים לשלושה עד שעולים על הגל הראשון .
רוב הפעולה בגלישה היא חתירה, גולש יכול להיות במים ארבע שעות ברצף- אבל להיות על הגל כמה דקות בודדות.
למרות כל המכשולים, הבזבוזים וההשקעה- הכל שווה את הרגע המדהים הזה על הגל .