פשוט יישומון או אולי… יישומון פשוט? בואו לשמוע על פרויקט רב דורי מיוחד בתיכון עמל להייטק ואמנויות ע"ש פרס
מאת: רפאלה בלס
במהלך שיעורי היסטוריה, תרבות ישראל ולשון, מובילה כיתה ח’3 פרויקט חלוץ רב-דורי ייחודי, שמטרתו לערב את התלמידים בקהילה, בדגש על אינטראקציה עם האוכלוסייה הבוגרת. ומספרת מנהלת החט”ב עירית כהן: “מהרגע שבו עבר בית הספר למשכנו החדש בנווה עופר וקיבלנו תלמידים מהשכונה, הרגשנו צורך לקיים אינטראקציה עם הקהילה מסביב. במסגרת הפרויקט הרב תחומי המקסים הזה, נחשפים תלמידי השכונה למועדון הקשישים המקומי שעם חלקם יש להם הכרות מוקדמת, ומוצאים דרך מקורית להטביע את חותמם ולשפר את איכות חייהם! מהחיבור הזה נתרמים התלמידים לא פחות מהקשישים, וביחד, מחזקים את המרקם הקהילתי ואת ערכי השייכות”.
כיצד מתנהל הפרויקט?
הפרויקט משלב את העקרונות החשובים ביותר במקצוע הלשון – תיווך נושא מורכב באמצעות הסבר מילולי פשוט, ומיישם הלכה למעשה תהליכים חברתיים שהתלמידים לומדים במקצוע תרבות ישראל כגון ערכי תיקון עולם, מעורבות, תרומה לקהילה ואחריות חברתית. בפרויקט, למדו התלמידים לאפיין קושי טכנולוגי באוכלוסיית היעד – מועדון בית האבות הסמוך לבית הספר, והצליחו לבנות מחוון דמוי ספרון, המסביר כיצד להפעיל אפליקציות חיוניות כגון ווטסאפ, קופת חולים אונליין, ביטוח לאומי ובהמשך מתוכננת גם חוברת הדרכה המתווך גישה דיגיטלית לבנק.
התלמידים ערכו מספר מפגשים קבוצתיים עם אוכלוסיית “הסבים והסבתות”, ובנו תרשימי זרימה, חוברות וסרטונים – המסבירים באופן הפשוט ביותר כיצד להפעיל אפליקציות חיוניות, מכשירי שלט ועוד, שמקנים לקשישים עצמאות טכנולוגית הכרחית.
תהליכי למידה
- אפיון צורך
- כתיבת מענה פשוט לבעיה
- שימוש בתמונות כחלק מהכתיבה
- כתיבה מפת דרכים ומבוא כחלק מתהליך הכתיבה
- אפיון האפליקציות השימושיות לנו במהלך החיים
והתגובות לא אחרו לבוא!
מדברי הקשישים : “זה ממש עוזר לי לדבר עם המשפחה”, “זה מאפשר לי לעשות דברים באופן עצמאי”, “עכשיו לא צריך להציק לנכדים על כל דבר – אני יכולה לעשות את זה לבד”…
מדברי התלמידים: “זה נתן לי משמעות ללמידה – פתאום הבנתי איך הלימודים מתחברים לחיים”, “זה נתן לי רצון להגיע לשיעורים ולהיות בקבוצה שיוצאת לבית האבות”, “זה הזכיר לי את סבתא שלי ועכשיו הבנתי איך לעזור לה – ניסיתי את זה קודם עליה והיה כיף!”
מדברי המורים תומר קרודו וענת בן יהודה : ” שמנו לב שהמיזם השפיע בצורה רוחבית על הרצון והמוטיבציה של הילדים להיות מעורבים חברתית ולימודית (אפילו בשעות האחרונות), ולהמשיך את הפעילות בבית! כל הכבוד!”
כתיבת תגובה