מעיינות של נתינה: תלמידות מעיינות צפת למען משפחות המגויסים

בימים אלה, כשמשפחות רבות בצפת מתמודדות עם אתגרי השגרה בצל הגיוס, בית הספר מעיינות מציב דוגמה יוצאת דופן לערבות הדדית ולמסירות. בשלושה ימי התנדבות מרגשים, תלמידות בית הספר נכנסו לבתים של משפחות מגויסים וסייעו בכל מה שנדרש – מכביסות וניקיונות ועד לאריזות לקראת מעבר דירה.
בנוסף, תלמידות מעיינות התגייסו לעזרה לחקלאי הצפון, אשר גם הם מתמודדים עם השלכות המצב הביטחוני. במסגרת הפעילות, יצאו התלמידות לסייע בעבודות חקלאיות בשדות ובמשקים, ותרמו תרומה משמעותית לשמירה על חוסנם הכלכלי של החקלאים.
זה אינו הפרויקט הראשון שבו בית הספר מעיינות, בהובלתה של המנהלת המסורה אסתי שלקובסקי, משקיע את כל כולו למען משפחות המגויסים והקהילה. בשנה האחרונה השתתף ויזם בית הספר בפעילויות מגוונות, כמו הפנינגים לילדי המילואים ופרויקטים של בייביסיטר במסגרת המחויבות האישית של התלמידות ועוד.
"מעיינות תמיד מוכנות לכל משימה, עם מסירות נפש, רצון טוב ואהבת ישראל אמיתית," מספרות יונה כהן ומיכל רהט, רכזות הפעילות הצפתית למען נשות המגויסים בשיתוף עם עמותת "העוגן" ו"חזית אחת – כח צפת". "הן הופכות כל פנייה שלנו למענה מרגש ומלא השראה." "פעילות זו היא עדות חיה לערכים של נתינה, אהבה לזולת, ואחדות, המהווים את היסוד לחינוך במעיינות. ההתגייסות המרגשת מוכיחה שוב כיצד בית הספר משמש לא רק כבית חינוכי, אלא גם כמרכז קהילתי שמוביל בעשייה חברתית בתקופה מאתגרת זו."
כתיבת תגובה