משפחת פחמני

shutterstock_282915884
טביעת הרגל הפחמנית, כאינדיקטור לאופן הכבד שבו אנשים 'דורכים על כדור הארץ' ומשפיעים על האקלים, היא רעיון מופשט למדי. הסרטונים 2 ו -3 הם אוסף מרוכז מתוכנית טלוויזיה של ה- BBC / OU, האם אנו יכולים להציל את כדור הארץ?, התוכנית מספקת תמונות מדהימות של טביעת הרגל של משק הבית – כגושי פחמן שחורים היוצאים ממנו, ממכונית ומתחנת כוח. למרות שהתוכנית שודרה בשנת 2006, הנושאים שהיא דנה בה הם עדיין רלוונטיים כיום, למרות שחלק מהמידע שהיא מציגה השתנה. לדוגמה, שימו לב, נכון לעכשיו, סין עקפה את ארה"ב והפכה ללא ספק לפולט CO2 הגדול בעולם. הסרטון הבא בוחן את פליטת הפחמן של משפחה פיקטיבית פרברית ממוצעת – משפחת פחמני – שגרים במדינה עשירה ומפותחת, כמו למשל בארצות הברית.

סרטון על אורח החיים של "משפחת פחמני" מארה"ב

אנו יודעים שהשימוש האוניברסלי הקרוב בדלקים מאובנים משנה את האקלים. אבל האם כל דבר שאתה או אני יכולים לעשות באופן אישי –  האם הוא יכול להשפיע? ובכן, יותר ממחצית הפחמן הדו-חמצני המיוצר על ידי האנושות מגיע מהפעילות הביתית שלנו. 
הכירו את משפחת פחמני. הם משפחה בדיונית שחיה אי שם בעולם המערבי. הם מתגוררים בבית פרברי ממוצע, מחוץ לעיר ממוצעת. הפחמן תלוי בכמות ממוצעת של חשמל, הוא מגיע אליהם על ידי רשת אספקת אנרגיה המופעלת בעיקר על ידי דלקים מאובנים, פחם, נפט וגז טבעי. 
משפחת פחמני הם לא אנשים רעים. (מר פחמני – בנות, רוצות קפה, לביבות?) אך כאנשים בעלי אורח חיים מערבי, הם מקיימים שגרה הצורכת הכי הרבה אנרגיה על פני כדור הארץ.

pancakesBestגברת פחמני: בנות
אמילי פחמני: מה יש לארוחת בוקר?
מר פחמני: פנקייקים… לביבות…
גברת פחמני:  מה אתה רוצה, לביבה?
גברת פחמני: הנה לך.
מר פחמני: אני אתקשר אליך בהמשך משדה התעופה…. 
[התחלת רכב]
המכונית של מר פחמני, כמו רוב המכוניות, מייצרת הרבה פחמן דו חמצני, ולמשפחת פחמני שתי מכוניות. כל שנה הם פולטים לאטמוספרה 20 טון פחמן דו חמצני. עשרה טון לרכב. אבל זה לא רק המכוניות. הפעלת בית המשפחה של פחמני, על כל הנוחיות שלה, משתמשת כמעט באותה אנרגיה כמו ברכבים שלהם. [שריקת קומקום]
לכל מכשיר, פונקציונלי או מהנה, יש אפקט פליטה. [טוען מדיח כלים]
מדענים חוששים כי בקצב זה פליטות יומיומיות אלה עלולות, תוך 50 שנה, לדחוף את האקלים שלנו לנקודה קריטית שבה השינוי כבר אינו הדרגתי אלא פתאומי וקיצוני. אין איום הכחדה בבית פחמני. להיפך, יש כאן הרבה אוכל. לעתים קרובות הוא יעבור  על פני יבשות וימים עד שהוא יגיע לבסוף למטבח שלהם. הובלת מזון מהווה למעלה מעשירית מפליטת החממה השנתית בפחמימות, והדבר לא מסתיים בכך. [מילוי TRASHCAN] יותר פחמן דו חמצני מיוצר על ידי זבל הפחמן. [מוציא פסולת] [משאית טנדר מרימה אשפה] האשפה נקברת במזבלה, מתחממת כשהיא מתפרקת ומשחררת גזי חממה לאוויר. כל אותו זמן שמיכת הפחמן הדו-חמצני המקיפה את כדור הארץ הולכת ומתעבה, ודוחפת את מערכות האקולוגיה של כדור הארץ לנקודת האל חזור. 
[מטוס ] מר פחמני חולם על חג יערות גשם טרופי, אבל היום הוא בנסיעת עסקים. כשהוא טס, הוא תורם למקור הפליטה הגדול ביותר של פחמן דו חמצני. אפילו עם תוכניות למנועים יעילים יותר, הפליטות ממטוסים ברחבי העולם אמורות להכפיל את עצמם במהלך 25 ​​השנים הבאות.

סרטון על אורח החיים של זוג בסין
בערים ברחבי העולם המפותח, מיליוני משקי בית רגילים מייצרים כמויות גדולות של פחמן דו חמצני פשוט על ידי התנהלותם בחיי היומיום. עד כה העולם המערבי הוא שהפיק את מרבית גזי החממה, אבל זה אמור להשתנות. הכירו את מר וגברת תם.ch2
הם זוג בדיוני הגרים בפרבר סיני ממוצע. נכון לעכשיו הם משתמשים רק בשביעית מהאנרגיה הנצרכת על ידי משפחת הפחמן. אבל החיים עבור משפחת תם, משתנים במהירות. והם, יחד עם 1.3 מיליארד סינים, פונים לאורח חיים עתיר אנרגיה יותר. מר תם קיבל עבודה חדשה, שמגיעה עם דירה בפיתוח שכונת היוקרה האחרונה ובה מכשירים זוללי אנרגיה. כדי לתדלק את הפריחה הכלכלית שלהם, יש בסין מקור אנרגיה זול אחד, פחם. הפחם הוא מקור האנרגיה המזהם ביותר שיש לנו. נכון לעכשיו (2006) סין מתכננת להקים תחנת כוח גדולה מפחם פחם מדי שבוע במשך שבע השנים הבאות. בעוד 20 שנה, סין עשויה להפוך לפולטת גז החממה הגדולה ביותר בעולם.  צריכת האנרגיה ברחבי העולם נמצאת במגמת עלייה מתמדת, ועד שנת 2050 אנו בדרך להכפיל אותה.
energy

 

 

הסרטונים לקוחים מתוך הפרק "טביעת הרגל הפחמנית בבית"  – קורס בנושא הסביבה, אוניברסיטה פתוחה, אנגליה Carbon footprint at homeקריינות: דייוויד אטנבורו
 

idea
ועוד באותו נושא

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *